PREGLEJUJ PO KATEGORIJAH

Domov

MATCHA LATTE PROSIM

Matcha in njena intenzivna zelena barva sama po sebi očara in osvoji še tako težko osvojljiva srca. Z malo domišlije, z lepim steklenim kozarcem oziroma skodelico boste pripravili napitek, ki bo paša za vaše oči in bo vznemiril vse vaše čute.

 

Za pripravo popolnega Matcha latte potrebujete samo našo vrhunsko organsko ceremonialno Matcho, vodo in mleko. Mi smo izbrali ovsenega. Po želji lahko dodate tudi kokosov sladkor, vendar ga naša Matcha zares ne potrebuje saj je vrhunske kakovosti in zato rahlo sladkastega okusa.

 

V skodelico z bambusovo žličko stresemo en gram Matche, ki jo premešamo z bambusovo metlico, da se enakomerno porazdeli po površini skodelice. Matcho nato prelijemo z vodo segreto na 80 stopinj. Vse skupaj mešamo toliko časa, da se Matcha popolnoma razstopi v vodi. Po približno 15 do 20 sekundah intenzivnega mešanja mora biti vaša Matcha lepo spenjena. Za piko na i, ji dodamo še ovseno mleko, ki smo ga prav tako segreli in s penilcem mleka spenili v rahlo svilnato peno.

 

Naj vam zaupamo, da ima Matcha poleg izjemnega okusna tudi zelo blagodejni učinek, saj je bogata z vitamini A in C, beljakovinami, antioksidanti, kalijem in kalcijem.

 

Prišel je čas, da svojo obvezno jutranjo kavo zamenjate za veliko bolj blagodejno Matcho.